ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 Για να με γνωρίσετε..

 Το ενδιαφέρον μου για τον τρόπο που οι άνθρωποι σκέφτονται, αισθάνονται και συμπεριφέρονται ξεκίνησε απο τα σχολικά μου χρόνια. Ψάχνοντας ανακάλυψα ότι τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα τις έπαιρνα απο την επιστήμη της Ψυχολογίας. Η πρώτη μου  ουσιαστική ενασχόληση με την επιστήμη της ψυχολογίας ξεκίνησε πριν απο 30 χρόνια όταν τελειώνοντας το λύκειο, εκείνη την εποχή με λύπη ανακάλυψα, ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε ξεχωριστό πανεπιστημιακό τμήμα Ψυχολογίας. Ετσι το 1989 αποφάσισα να σπουδάσω Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας (Deree College) απο όπου πήρα το πρώτο μου πτυχίο (BA in Psychology). Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Το ενδιαφέρον και η αγάπη μου για την Ψυχολογία μεγάλωνε ώσπου με οδήγησε στο μεταπτυχιακό μου το οποίο απέκτησα απο το Πανεπιστήμιο Γλασκώβης στη Σκωτία (M.Phil in Psychology). Στη συνέχεια απέκτησα και το πτυχίο απο το Πάντειο Πανεπιστήμιο και την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Η αγάπη μου και η ενάσχοληση μου με την επιστήμη της ψυχολογίας με έκανε, να γνωρίσω και να αγαπήσω την ανθρώπινη φύση με τις ιδιαιτερότητες και τις αδυναμίες της. Αυτη τη γνώση και την αγάπη για την Ψυχολογία θέλησα να μεταδώσω αφενός μέσω της διδακτικής μου εμπειρίας σε ιδιωτικά κολλέγια στην Ελλάδα και αφετέρου μέσω της ψυχοθεραπείας σε άτομα, ζευγάρια και ομάδες.

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος Αδειας Ασκησης Επαγγέλματος Ψυχολόγου απο το 2003. Είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ).Επιπλέον κατέχω Μεταπτυχιακό  (M.Phil in Psychology)  στη Ψυχολογία απο το Πανεπιστήμιο Γλασκώβης στη Σκωτία και Βachelor of Arts  ( BA in Psychology) απο το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος -Deree College. Διαθέτω πιστοποιημενη εκπαίδευση στη Γνωσιακή -Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία απο το Ινστιτούτο Ερευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ) καθώς επίσης και μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία και ψυχοθεραπεία.

Εχω εργαστεί σαν εισηγήτρια Ψυχολογίας σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα ψυχολογίας σε ιδιωτικά κολλέγια στην Ελλάδα καθώς επίσης και σαν σύμβουλος φοιτητών σε ακαδημαiκά και προσωπικά ζητήματα. Επιπλέον έχω εργαστεί σαν Στέλεχος και Διευθύντρια Προσωπικού Αγώνων Εγκατάστασης στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004.

Εχω προσφέρει εθελοντική εργασία στο ίδρυμα για το παιδί "Η Παμμακάριστος", διεξάγοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με μαθήτριες του Ειδικού Δημοτικού σχολείου και με εκπαιδευόμενους ΑΜΕΑ επαγγελματικών εργαστηρίων.

Εχω εργαστεί εθελοντικά   στα Δημοτικά Ιατρεία Π.Ψυχικού παρέχοντας συμβουλευτικές και ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες στους δημότες.

Εχω παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες σχετικά με την επιστήμη της ψυχολογίας.

Απο το 2004 ως σήμερα διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο παρέχοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, θεραπεία ζεύγους, συμβουλευτική, ψυχοεκπαίδευση και βιωματικά σεμινάρια αυτογνωσίας.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.  Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών 16 και 13 χρονών.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 • 2004-2007. Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ). Γνωσιακή και Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων και Παιδιών.
 • 1999-2003 Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Πτυχίο Ψυχολογίας.
 • 1995-1996 Πανεπιστήμιο Γλασκώβης, Σκωτία. Master of Philosophy in Psychology (M.Phil).
 • 1989-1994 Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας - DEREE College in Athens. BachelorofArtsin Psychology.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

2004- σήμεραΙδιωτική Ασκηση Επαγγέλματος Ψυχολόγου-Ψυχοθεραπεύτριας. Ατομική ψυχοθεραπεία εφήβων, ενηλίκων, ομαδική ψυχοθεραπεία, θεραπεία ζεύγους.

2006 .  Θ.Νομικού&ΣίαΟ.Ε. Ψυχολογικές Υπηρεσίες. Ανεξάρτητη συνεργασία σαν ψυχολόγος για διάγνωση και θεραπεία ατόμων με ψυχολογικά προβλήματα.

2003-2004. Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004

 • Διεύθυνση Εισαγωγικής Εκπαίδευσης και Επιλογής Εθελοντών. Διεξαγωγή συνεντεύξεων επιλογής και τοποθέτησης εθελοντών σε θέσεις απασχόλησης.
 • Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών.
 • Διευθύντρια Προσωπικού Αγώνων Εγκατάστασης
 • Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο απασχολήθηκα στα παρακάτω:

 • Αξιολογήσεις περιπτώσεων και εκπαίδευση σε βασικά ψυχομετρικά τεστ νοημοσύνης και μαθησιακών δυσκολιών (WISC III,Georgas, Leiter, TONI-2) καθώς και σε προβολικές δοκιμασίες μελέτης της προσωπικότητας (T.A.T. & Rorschach).
 • Ανάληψη ατομικών συνεδριών με μαθήτριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.
 • Ανάληψη ομαδικών συνεδριών με εκπαιδευόμενους ΑΜΕΑ στα επαγγελματικά εργαστήρια.

1998-2002 . MediterraneanECSCollege: Σύμβουλος Φοιτητών σε ακαδημαικά και

προσωπικά ζητήματα

ΑΚΑΔΗΜΑÏΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

2004- 2006. AthensMetropolitanCollege. Τμήμα Λογοθεραπείας,Τμήμα Ψυχολογίας.

 • Εισηγήτρια στα γνωστικά αντικείμενα:

«Εισαγωγή στη Ψυχολογία»

«Κοινωνική Ψυχολογία»

«Μέθοδοι Έρευνας στη Ψυχολογία»

«Δυναμική Ομάδων»

«Δεξιότητες στην Δημόσια Ομιλία»

2005 .  AegeanCollege. Ανάπτυξη προγράμματος σπουδών για πιστοποίηση σύμφωνα με τα κριτήρια του φορέα Edexcel για την απόκτηση του διπλώματος Ψυχολογίας Higher National Diploma.                                

 2002. Mediterranean ECS, Τμήμα Ψυχολογίας. 

 •  Εισηγήτρια στα γνωστικά αντικείμενα:

«Θεωρίες Προσωπικότητας

«Μνήμη»

«Γνωστική Ψυχολογία»

«Δεξιότητες Εργαστηρίου Ψυχολογίας»

Σύμβουλος φοιτητών σε ακαδημαϊκά και προσωπικά ζητήματα.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

2004- 2006. Δημοτικά Ιατρεία Π.Ψυχικού. Συμβουλευτική στους δημότες Π.Ψυχικού

1994-1995 . Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αιγινήτειο Νοσοκομείο - Τμήμα Ψυχιατρικής.

* Εργαστήριο Πειραματικής Ψυχολογίας. Πλήρη συμμετοχή στην θεωρητική κατάρτιση σε πειραματικές μεθόδους Ψυχολογίας και σε πειράματα διερεύνησης της μνημονικής λειτουργίας μετά από χρόνια χορήγηση λιθίου σε επιμύες. Συμμετοχή στο σχεδιασμό πειραμάτων με στόχο την εξέλιξη ενός πειραματικού αναλόγου Ψυχαναγκαστικής Διαταραχής σε επιμύες.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ

2024. Οκτώβριος 2023-Μάιος 2024. Γ.Ν.Α. "Ο Ευαγγελισμός" Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου. Τμήμα Παιδιών και Εφήβων. "Θέματα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και  Εφήβων".

2004.  Μαρτιος. Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ).«Παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα».

2003. Μάρτιος.  Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ). «Πρόγραμμα Ομαδικής Θεραπείας της Συμπεριφοράς για την Κατάθλιψη: Γνωσιακό Συμπεριφοριστικό Μοντέλο».

1999. Ιανουάριος «ΕΡΓΟΝ κ.ε.κ.».- Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Απρίλιος «Ανάλυση & Ερευνα Αγοράς».Συνολική διάρκεια: 372 ώρες.

1999. Φεβρουάριος. Mediterranean ECS. Ημερίδα Ψυχολογίας με θέμα: " Το συναίσθημα και η συμβολή του στην προσαρμογή του ατόμου".

1999. Απρίλιος. Mediterranean ECS. Ημερίδα Ψυχολογίας με θέμα: " Αrt Therapy: οι αρχές της εικαστικής θεραπείας και οι εφαρμογές της".

1999. Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Εκπαιδευτικό και βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Επίλυση Συγκρούσεων».

1995. 5ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ψυχολογίας στην Αθήνα.

1994. Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης. Επιδότηση: Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θέμα: "Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα Πασχόντων από AIDS" Διάρκεια 300 ώρες.

1994. Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, Κέντρο Εφήβων. "Τραύμα και Εφηβεία". Υπεύθυνος σεμιναρίου: Γ. Στεφανάτος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Windows / Microsoft Office (Word, Excel, Power Point, MINITAB)

SPSS (Στατιστικό Πακέτο Ανάλυσης για Κοινωνικές Επιστήμες).

Χρήση Internet.

ΓΛΩΣΣΕΣ

ΑΓΓΛΙΚΑ άριστη γνώση

ΙΤΑΛΙΚΑ καλή γνώση

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ μέτρια γνώση

ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων Σ.Ε.Ψ.

Παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών 16 και 13 ετών.