Καλώς ήλθατε στον κόσμο της ψυχολογίας 

2019-05-19

Καλωσήλθατε στη προσωπική επαγγελματική μου ιστοσελίδα.   Ονομάζομαι Ζωή Βλαχάκη. Είμαι  Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου  και κάτοχος Μεταπτυχιακού (M.Phil in Psychology) απο το Πανεπιστήμιο Γλασκώβης, με νόμιμη άδεια άσκησης επαγγέλματος αρ.7829/04. 

Ελπίζω η  ιστοσελίδα  μου να είναι μια αρχή για εσένα που ψάχνεις απαντήσεις, προβληματίζεσαι ή απλώς θές να προχωρήσεις παρακάτω αλλά δυσκολεύεσαι. Η ενασχόληση μου με την ψυχολογία ξεκίνησε πριν απο 30 χρόνια και ασκώ ενεργά το επάγγελμα του ψυχολόγου απο το 2004.  Το ενδιαφέρον μου για το τρόπο που οι άνθρωποι σκέφτονται, αισθάνονται και συμπεριφέρονται ξεκίνησε απο τα σχολικά μου χρόνια.  Ψάχνοντας ανακάλυψα ότι τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα τις έπαιρνα απο την επιστήμη της Ψυχολογίας. Τελειώνοντας το λύκειο, εκείνη την εποχή  με λύπη ανακάλυψα, ότι  στην Ελλάδα δεν υπήρχε  ξεχωριστό πανεπιστημιακό τμήμα Ψυχολογίας. Ηθελα όμως να σπουδάσω αυτό που αγαπούσα στην χώρα μου.Ετσι το 1989 αποφάσισα να σπουδάσω Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας (Deree College) απο όπου πήρα το πρώτο μου πτυχίο (BA inPsychology). Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Το ενδιαφέρον και η αγάπη μου για την Ψυχολογία μεγάλωνε ώσπου με οδήγησε στο  μεταπτυχιακό μου  το οποίο απέκτησα απο το Πανεπιστήμιο Γλασκώβης στη Σκωτία (M.Phil in Psychology). Στη συνεχεια απέκτησα και το πτυχίο απο το Πάντειο Πανεπιστήμιο και την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Ακολούθησαν πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναριών και ημερίδων παράλληλα με την ειδίκευση μου στη Γνωσιακή -Συμπεριφοριστικη Ψυχοθεραπεία.

Η αγάπη μου και η ενάσχοληση μου με την επιστήμη της ψυχολογίας με έκανε, να γνωρίσω και να αγαπήσω την ανθρώπινη φύση με τις ιδιατερότητες  και τις αδυναμίες της. Αυτη τη γνώση και την αγάπη για την Ψυχολογία και τον Ανθρωπο θέλησα να μεταδώσω αφενός μέσω της διδακτικής μου εμπειρίας σε ιδιωτικά κολλέγια στην Ελλάδα και αφετέρου μέσω της  ψυχοθεραπείας σε άτομα, ζευγάρια και ομάδες.


https://smartarget.online/how-to/webnode-skype.html